دانشمند Daneshmand

اكنون شنبه Jul 19, 2008 7:37 pm ميباشد
ثبت نام

زندگي با همه وسعت خويش...

ارسال موضوع جديد   پاسخ دادن به اين موضوع    فهرست دانشمند Daneshmand -> شعر و داستان و اخبار مربوط به آنها
مشاهده موضوع قبلي :: مشاهده موضوع بعدي  
نويسنده پيام
Daneshmand
ناخدای ناو هواپیمابر

عضو شده در: 24 Dec 2007

پستتاريخ: شنبه Dec 29, 2007 8:21 am    عنوان: زندگي با همه وسعت خويش... پاسخگويي به اين موضوع بهمراه نقل قول

زندگي با همه وسعت خويش...

* امين رادنيا

دوستان و همراهان خوب كارگاه شعر سلام!

اميدوارم در اين آغازين روزهاي فصل سرما، جوشش شعر، گرما بخش وجود سبزتان باشد.
همراه ارجمند، سوسن ابراهيمي؛در شعرهاي ارسالي شما همانطور كه خودتان هم در نامه تان اشاره كرده ايد، علاقه به سرودن احساس مي شود.اما بر خلاف تصور شما، اين شعرها در قالب نيمايي قرار نمي گيرند و در حقيقت، قالب مشخصي ندارند.توصيه مي كنم در همين ابتداي راه، از طريق كتابهاي مختلفي كه در زمينه عروض و قافيه، صنايع ادبي و قالبهاي شعر فارسي تأليف شده، سعي كنيد با اين موارد آشنا شويد.در واقع هر قالبي يك سري ويژگي هاي فرمي (شكلي) و پاره اي ويژگي هاي محتوايي دارد كه هنگام سرودن، بسيار تعيين كننده اند.به عبارت ديگر اين ويژگي ها، فضاهاي معيني را در اختيار شاعر قرار مي دهند و ضمن اينكه امكاناتي به او مي دهند، محدوديتهايي هم برايش به وجود مي آورند.
پس لازم است شاعر با شناخت كافي نسبت به تمام ويژگي هاي اين قالبها، از آنها استفاده كند تا اثرش دچار مشكلات فرمي و حتي معنايي نشود.تعريفي كه شما از شعر نو ارايه كرده ايد، تعريف كاملي نيست، بلكه تنها بخشي از تعريف شعر نو، آن هم شاخه نيمايي آن است.بهتر است بدانيد كه «شعر نو» خودش انواع يا شاخه هاي مختلفي دارد كه با هم متفاوتند. مثل شعر نيمايي، سپيد، حجم، موج نو، ناب، مدرن، پست مدرن و ... با آرزوي موفقيت براي شما، بخش هايي از شعر ارسالي تان را مرور مي كنيم؛
زندگي با همه وسعت خويش
چه غريبانه مرا مي نگريست
چه غريبانه به يادت بودم
چه غريبانه فدايت بودم
دست تقدير من و دل اين بود
كه به سر عشق تو را جاي دهيم
زندگي با همه آشوبش
بعد تو حادثه اي تلخ نداشت
زندگي با همه كابوسش
بعد تو با من و دل انس گرفت...
همراه گرامي؛ « نيلوفر اكبريان»
در نوبت آينده درباره شعر ارسالي شما صحبت خواهيم كرد.
دوستان! مطالعه و تمرين را فراموش نكنيد. منتظر دريافت كارهاي تازه شما هستيم.

آدمهای ماندگار به چیزی جز آرمان نمی اندیشند. ارد بزرگ
آنکه پیروی خرد است دل به هوس نمی سپارد . بزرگمهر بختگان
بازگشت به بالاي صفحه
خواندن مشخصات فردي ارسال پيام شخصي
نمايش پستها:   
ارسال موضوع جديد   پاسخ دادن به اين موضوع    فهرست دانشمند Daneshmand -> شعر و داستان و اخبار مربوط به آنها تمام زمانها بر حسب GMT مي‌باشند
صفحه 1 از 1

پرش به:  
شما نمي توانيد در اين بخش موضوع جديد پست كنيد
شما نمي توانيد در اين بخش به موضوعها پاسخ دهيد
شما نمي توانيد موضوع هاي خودتان را در اين بخش ويرايش كنيد
شما نمي توانيد موضوع هاي خودتان را در اين بخش حذف كنيد
شما نمي توانيد در اين بخش راي دهيد